menstruační kalhotky
|

Jak fungují menstruační kalhotky?

2 různé typy menstruačních kalhotek

Dnes jsou na trhu dva různé druhy menstruačních kalhotek . První je druh, který pomáhá držet hygienické vložky na místě. Víte, jak to je, budete tvrdě cvičit, nebo dokonce jít do dne a najednou dole ucítíte něco, co není na místě.

Druhým typem jsou kalhotky, které absorbují vaši krev. Tyto kalhotky doslova posbírají veškerou vaši krev po celý den, žádný nepořádek, žádný rozruch. Je docela těžké uvěřit, že to za vás udělají jednoduché kalhotky, takže se možná ptáte, jak přesně fungují? Nejprve si ale proberme menstruační kalhotky, které drží hygienické vložky na svém místě.

Menstruační kalhotky pro hygienické vložky

Často se hygienické vložky přirozeně pohybují nebo se křídla někdy přilepí na kůži nebo ochlupení, takže se věci na jihu cítí nepohodlně. Naštěstí existuje produkt, který drží hygienické vložky na místě.

Jsou to kalhotky, které mají štěrbinu pro vklouznutí hygienické vložky. Designérka těchto kalhotek je vytvořila, protože její hygienické vložky často způsobovaly nepohodlí a posouvaly se.

Existují studie, které ukazují, že 62 % žen stále používá vložky ve srovnání se 42 % těch, které používají tampony. “Průmysl se stal tak sofistikovaným a konkurenceschopným, že celou tuto skupinu žen přeskočili”.

Menstruační kalhotky, které absorbují krev

Jak fungují?

Menstruační kalhotky fungují tak, že dodávají vrstvy vyrobené z látky a/nebo plastu, které poskytují různé stupně odvodu vlhkosti a také antimikrobiální vlastnosti. Má prodyšnost, je odolná proti prosakování a poskytuje hodně streče.

Pokud vás zajímá, co jsou látky odvádějící vlhkost, jsou to látky, které odvádějí vlhkost od pokožky pomocí velmi malých, zabudovaných kapilár. Veškerá vlhkost a mokro jsou vytaženy na vnější stranu látky a tím je odpařování mnohem snazší.

Technologie u menstruačních kalhotek (neboli u menstruačního prádla) se příliš neliší od toho, jak fungují jednorázové plenky. Samozřejmě, že nemají absorpční gelové pelety – nebo objemný vzhled.

Vypadají a cítí se stejně jako normální spodní prádlo, což je obrovský bonus, pokud jste se obávali, že si přes ně obléknete své oblíbené těsné kalhoty. Obvykle obsahují až dva tampony menstruační krve a také bojují proti všem nepříjemným pachům, které se mohou během menstruace objevit.

Výhody menstruačních kalhotek, které absorbují krev

  • Menstruační kalhotky jsou skvělou volbou, pokud hledáte udržitelnější variantu vložek. Vzhledem k tomu, že většina náctiletých a žen dostává menstruaci jednou za měsíc a v průměru spotřebuje až tři nebo čtyři (někdy i více) tampóny nebo menstruační vložky za den, jsou menstruační kalhotky (nebo menstruační prádlo) skvělou volbou. Ochrana životního prostředí. Stačí myslet na všechny ty vložky a tampóny, které plní naše skládky.
  • Jsou také skvělou volbou při sledování vašeho rozpočtu. Přestože kalhotky samy o sobě mohou být drahé, ušetříte spoustu peněz místo toho, abyste museli neustále kupovat tampony a hygienické vložky.
  • Je to také úžasná alternativa pro lidi se zdravotním postižením, pro které je náročné neustále měnit tampony a hygienické vložky.
  • Těm, kteří hodně cestují, dobové kalhotky ušetří veškerý čas, starosti a stres, který může nastat, když přistanete ve městě, které tampony nebo vložky jen tak neposkytuje.

Péče o menstruační kalhotky

Než dáte menstruační kalhotky do pračky, je důležité je nejprve vymáchat pod studenou vodou. Pokud se vám to hnusí, stačí si nasadit latexové rukavice. Po vymáchání je dejte do pračky se zbytkem spodního prádla, nejlépe však ne s bílým.

Podobné příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *